Färja till Danmark

Göteborg Fredrikshamn / Fredrikshavn

Den vanliga färjan tar 3 timmar och 15 minuter. Snabbfärjan som tidigare fanns på denna färjelinjen tog 2 timmar. För priser och tidtabell, kontakta Stenaline.

Stena Line Express Carisma

Stena Line Carisma eller Stena Line Express som ligger vid kaj i Göteborg kan eventuellt tas i bruk snart igen, färjan har dock legat still sedan 2013, men Stena Line gör varje säsong en ny bedömning och har sagt att de inte planerar att sälja färjan.

Stena Line Fredrikshavn

De stora färjorna Stena Jutlandica och Stena Danica tar lite längre tid att ta sig över till Fredrikshamn, men färjorna erbjuder desto mera ombord och är de mest perfekta för minikryssningar.

Stena Vinga är den minsta färjan på rutten och endast till för passagerare med fordon. Restiden med Stena Vinga är 3 timmar och 20 minuter.

Tidtabell

AvgångAnkomstFärja
04:1507:30Stena Jutlandica
08:0011:30Stena Danica
10:3014:00Stena Vinga
12:1515:30Stena Jutlandica
16:4520:15Stena Danica
20:1523:30Stena Jutlandica
Observera att tiderna kan variera beroende på årstid, vardagar och helger. För att vara säker på exakt tidtabell, klicka boka färja till Fredrikshamn

Halmstad Grenå

Halmstad är ett populärt turistmål med ett stort utbud av sevärdheter som shopping, sandstränder, golfbanor, historia och vackra vyer. Ta en titt på Halmstad slott och Möllegård naturreservat, samt det fantastiska Danska fallet eller Lynga dyner.

Hamnen i Grenå på Danmarks östkust, Jylland, ligger i slutet av rutt 16, vilket gör den lätt att nå med bil. Terminalen är bekvämt tillgänglig från kollektivtrafikförbindelser.

Det lilla men mysiga Grenå har ett utmärkt läge i Jyllands mitt och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter bara några minuter från dörren.

Grenå är ett attraktivt resmål i sig självt, särskilt för familjer. Nordstranden, några kilometer norr om staden, är en av Grenås mest populära stränder.

Grenås har en pittoresk stadskärna med charmiga kullerstensgator, butiker, restauranger och kaféer. I och med sommarens turistsäsong är det betydligt fler turister än vanligt i denna stad med cirka 15 000 invånare. Ni finner mycket liv i Grenå, eftersom det är en stad med färjetrafik. Det finns också flera hotell i Grenå och många campingplatser tillgängliga.

Stena Line har valt Grenå som ett av sina stopp i Danmark på grund av dess läge. Det är bara tre kilometer till Djurs Sommerland och 15 mil till Legoland, två av Danmarks mest populära turistmål.

Nationalparken Mols Bjerge ligger tre mil söderut och erbjuder utsikt över träd, vattenfall och landsbygd.

Kattegattcentret i Grenå är en annan intressant attraktion. Det är ett besökscenter som kretsar kring havet och innehåller akvarier med hajar och andra fiskar samt aktiviteter, lekplatser och mycket mer.

Ca 6 mil söderut finner ni Århus. Århus är Danmarks näst största stad, men den har en mer intim atmosfär. Staden är genomsyrad av historia, med enastående sevärdheter och aktiviteter, Michelinstjärniga matupplevelser och exceptionell shopping.

Skagen, Danmarks nordligaste stad, är en vacker kuststad med vita sandstränder, karakteristiska gula hus och magnifik natur.

Römö är en speciell ö som består av en mäktig sandstrand värd att besöka. Ön ligger ca 25 mils bilfärd från Grenå.

Anholt är en annan fin ö som ni kan nå med färja från Grenå. Till vackra Anholt belägen mitt i Kattegatt tar det ca 2,5 timmar med färja.

AvgångAnkomstFärja
08:00 12:35Stena Nautica
19:1023:45Stena Nautica
Observera att tiderna kan variera beroende på årstid, vardagar och helger. För att vara säker på exakt tidtabell, klicka boka färja till Fredrikshamn