Färja från Danmark

Danmark är en liten nation jämfört med Sverige, och det tar inte lång tid att ta sig runt i landet. Större delen av Danmark är lätt att nå via motorvägar, och du behöver bara resa en kort sträcka på landsvägar. Detta innebär att transporterna i Danmark oftast är effektiva. Räkna med cirka 2 timmars bilresa i Danmark om du tar Öresundsbron och cirka 2,5 timmar om du tar färjan Helsingborg – Helsingör. Detta alternativ väljer många som ska vidare med färja Danmark Tyskland eftersom du får korta och naturliga pauser vid färjorna.

Rödby-Puttgarden

För resenärer på väg söderut i Europa är resan till Tyskland idealisk, liksom för resenärer som reser längre ner i Europa eller mot Italien, Spanien, Frankrike och Västeuropa. Om du åker till Nederländerna kan du också köra över Stora Bältbron, men det förlänger dock resan med 15 mil.

Restid: 45 minuter

Rödby Puttgarden

Gedser-Rostock

Den här färjelinjen, liksom den föregående, är idealisk för resenärer som passerar genom Danmark. Om din destination är Berlin eller Prag, eller om du reser ännu längre söderut men via en mer östlig rutt, kan denna rutt vara värt att överväga.

Restid: 1 timme och 45 minuter